BİLECİK / MERKEZ - Ertuğrulgazi İlkokulu

Nis

Okulumuzda 23/04/2024 Salı günü 23 Nisan Ulusaal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı öğrencilerimiz hazırladıkları gösterilerle izleyenleri görsel şölen düzenlediler. Şiirleri ile günün anlam ve önemini dile getirdiler. Öğrencive öğretmenlerimizi hazırladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri için teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz 4-D Sınıf Öğretmeni Selda YÖNTER öğrencileriyle  birlikte yürüttüğü STEM For Sustainable Goals (Sürdürülebilir  Kalkınma Hedefleri) eTwinning Projesi'nde çok güzel çalışmalar yaptılar.Proje kapsamında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yaşanan sorunlara STEM çalışmaları ile çözüm bulmaya Web2.0 Araçlarıyla da  öğrencilerimizin  teknojiyi doğru ve yerinde kullanma becerilerini geliştirmeye çalıştılar. Tükenebilir kaynakların bilinçli kullanımı konusunda  tohum topları oluşturup doğayla  buluşturdular.Yağmur hasadı yaparak suyun önemine dikkat çektiler.Güneş fırını yaparak doğaya dost olduklarını gösterdiler.Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerimize sınıf öğretmenleri tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi Prof. Dr. Azmi ÖZCAN Kütüphanesine gezi düzenlediler. Öğrencilerimiz  22/03/2024 Cuma 27/03/2024 Çarşamba günleri kütüphaneyi gezdiler. Görevlilerce kütüphane bölümleri tanıtıldı. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen gezi kitap okuma ve hafta ile ilgili hazırlanan film izleme ile sona erdi.

Mrt

Bursa Kitap Fuarına 3. sınıf öğrenci ve velileri gezi düzenlediler. Kafile başkanı Okul Müdür Yılmaz BENLİCE, 3/A Sınıf öğretmeni Pervin IŞIK, 3/D Sınıfı Öğretmeni Şenay HÜYÜK ve 3/E Sınıfı Öğretmeni Ayşe KARAMAN rehberliğinde 2 otobüs geziye  öğrenci ve öğretmen katıldılar. 02/03/2024 Cumartesi sabah saat:07.00 başlayan gei Cumalıkızık'ta kahvaltı, Ulu Cami, Tophanane, Kitap Fuarı ve Bursa Hayvanat Bahçesini gezerek tamamlandı. Öğrenci velilerimizin katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzun Z/D Sınfı öğrencleri ve öğretmenleri Büşra ARBAÇ Müdür Yardımcıs Necip AKKANAT  27/02/2024 tarihinde Bilecik Belediyesi İtfaiye Amirliğini ziyaret ettiler.  İtfaiye Görevlileri öğrencilerimize itfaiyenin görevleri ve kullandıkları donanım eşyalarını tanıttılar. Uygulamalı olarak su fışkırttılar.  İtfaiyenin acil durumlarda adres verilerek 112 nolu telefondan yardım istenebileceğini belirttiler. Öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.  İtfaiye personelimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun öğrencileri arasında mangala turnuvası düzenlendi. Öğrencilerimizin  mangala oyunu arkadaşları ile tanışmalarına imkan  sağlandı.  Yarışmaya isteyen öğrencilerimiz katıldılar. Öğrencilerimizden 1. olan Merkez İlçe Mangala Oyunu turnuvasında okulumuzu temsil edecek. Her yıl düzenlenen turnuva ile akıl oyunlarının güzel vakit geçirme etkinliği olduğu yaşayarak görmeleri sağlanmaktadır. Bütün öğencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Bilecik'in Pazaryeri ilçesi Kınık köyünde yaşayan çömlek ustası Salim Yaşar, mesleğini gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyor.

Ara

Okulumuz öğrencilerine pilav ve ayran ikramı 12/12/2023 tarihinde verildi. SMA Hastalığı ile mücadele eden Aydem Emine DÜRÜK'e yardım için düzenlenen faaliyete bütün öğrencilerimiz katılım sağladılar. Velilerimizin desteği ile yapılan faaliyette 37.875 TL (Otuzyedibinsekizyüzyetmişbeş) bağıştoplandı.

Ara

Bilecik Valimiz Şefik AYGÖL, 04/12/2023 tarihinde okulumuzda okuma etkinliği faaliyetine katıldı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle sohbet etti. Öğrencilerimizin sınıflarında sorulaına cevap verdi. Sayın Valimiz ilimizde bulunan tüm okullara vakit oldukça ziyaret edeceğini belirtti.

Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programı (BİL-EN)

Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girdiğimiz bu dönemde, Türkiye Yüzyılı hedefinden hareketle Bilecik’te eğitimde vizyoner bir süreç başlatıldı. 6-8 Ekim 2023 tarihlerinde ilk defa geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya Öğrencisinden emekli öğretmenine, mülki amirlerden okul aile birliklerine, kamu kurumlarından sivil toplum örgütlerine ve tüm eğitim paydaşlardan oluşan 160 temsilci katıldı. 16 çözüm masası oluşturuldu.

Çalıştayın amacı, Bilecikte hem eğitim hem de öğretim süreçlerinin niteliğini arttırarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için tüm okullarda etkinlikler planlamak, yürütmek ve faydalılığını izlemek olmuştur.

Çalıştayın ilk meyvesi olarak Bilecik eğitimini geliştirecek tüm uygulamalara destek olacak bir dernek oluşturulmuştur: Bilecik Eğitim ve Kültür Derneği

Çalıştay sonucunda 5 gelişim alanı ve 45 etkinlik önerisi ve 24 Bakanlık önerisi ortaya çıkmıştır. Bu çıktılar ile Bilecik Eğitimde Niteliği Geliştirme ve Vizyon Programı (BİL-EN) oluşturulmuştur.

Program doğrultusunda öğrencilerimizin gelişimleri ve geleceğe hazırlamak için üretilen etkinlikler;

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturundan hareket ederek  “Öğrenciyi Yaşat ki Geleceğimiz Aydınlansın” anlayışı ile ortaya konulmuştur.  21. yüzyıl becerileri göz önüne alınarak üretilen etkinliklerde,  öğrencilerin ilgi, değer ve yeteneklerine yönelik olmak üzere fizyolojik, bilişsel, duygusal ve ruhsal yönden çok yönlü olarak gelişim esas alınmaktadır. Merak uyandırıcı, problem çözme becerilerini geliştirmeye dönük ve eğlenceli etkinlikler uygulanacaktır.

Kas

Okulumuzun Müdür Yardımcısı Erka ARI sağlık sorunları nedeniyle emekli olduktan sonra 21/11/2023 trihinde vefat etti.

Eyl

Derslerimizin başlama ve bitiş saatleri ile yemek ve dinlenme saatleri ile ilgili hazırlanan vakit çizelgesi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında aşağıdaki şekilde olacaktır. Merkez ilçe temel eğitim kurumlarında uygulanması valiliğimizce onaylanmıştır.