T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / MERKEZ - Ertuğrulgazi İlkokulu

OKULUMUZA BİLECİK VALİMİZİN ZİYARETİ

Bilecik Valimiz Şefik AYGÖL, 04/12/2023 tarihinde okulumuzda okuma etkinliği faaliyetine katıldı. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle sohbet etti. Öğrencilerimizin sınıflarında sorulaına cevap verdi. Sayın Valimiz ilimizde bulunan tüm okullara vakit oldukça ziyaret edeceğini belirtti.

Bilecik Eğitimde Nitelik ve Vizyon Programı (BİL-EN)

Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girdiğimiz bu dönemde, Türkiye Yüzyılı hedefinden hareketle Bilecik’te eğitimde vizyoner bir süreç başlatıldı. 6-8 Ekim 2023 tarihlerinde ilk defa geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaya Öğrencisinden emekli öğretmenine, mülki amirlerden okul aile birliklerine, kamu kurumlarından sivil toplum örgütlerine ve tüm eğitim paydaşlardan oluşan 160 temsilci katıldı. 16 çözüm masası oluşturuldu.

Çalıştayın amacı, Bilecikte hem eğitim hem de öğretim süreçlerinin niteliğini arttırarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için tüm okullarda etkinlikler planlamak, yürütmek ve faydalılığını izlemek olmuştur.

Çalıştayın ilk meyvesi olarak Bilecik eğitimini geliştirecek tüm uygulamalara destek olacak bir dernek oluşturulmuştur: Bilecik Eğitim ve Kültür Derneği

Çalıştay sonucunda 5 gelişim alanı ve 45 etkinlik önerisi ve 24 Bakanlık önerisi ortaya çıkmıştır. Bu çıktılar ile Bilecik Eğitimde Niteliği Geliştirme ve Vizyon Programı (BİL-EN) oluşturulmuştur.

Program doğrultusunda öğrencilerimizin gelişimleri ve geleceğe hazırlamak için üretilen etkinlikler;

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturundan hareket ederek  “Öğrenciyi Yaşat ki Geleceğimiz Aydınlansın” anlayışı ile ortaya konulmuştur.  21. yüzyıl becerileri göz önüne alınarak üretilen etkinliklerde,  öğrencilerin ilgi, değer ve yeteneklerine yönelik olmak üzere fizyolojik, bilişsel, duygusal ve ruhsal yönden çok yönlü olarak gelişim esas alınmaktadır. Merak uyandırıcı, problem çözme becerilerini geliştirmeye dönük ve eğlenceli etkinlikler uygulanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2023 - Güncelleme: 05.12.2023 15:42 - Görüntülenme: 81
Kaynak: https://www.bilecikhaber.com.tr/valiaygoldenertugrulgaziilkokulunaziyaret360797h.htm
  Beğen | 0  kişi beğendi